Lütfen Bekleyiniz...
Kategoriler
A
B
D
Ç
E
F
G
İ
K
N
O
P
R
Ü
S

    Anesteziyoloji ve Reanimasyon

    Cerrahi süreçler başta olmak üzere tetkik ve tedavide her anın sizin sağlığınızı koruyacak yöntemlerle gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyor ve bu inancımız doğrultusunda yüksek standartlarda hizmet sağlıyoruz. Hastanemizde uzmanlarımızla hizmet veren Anesteziyoloji ve Reanimasyon bölümümüz, ameliyat öncesinde ve sonrasında hastaların acı hissetmeden ya da minimum oranda acı hissederek süreci tolere etmelerini sağlayacak uygulamalar gerçekleştirir. 

    Anesteziyoloji ve Reanimasyon departmanımızda sizlere hizmet sağlayan ekip arkadaşlarımızın tamamı Tıp Fakültesi mezunu doktorlardan oluşur. Yüksek medikal teknolojilerin bulunduğu araç ve maddeleri kullanarak anestezi sürecinizin yönetilmesi için çalışan doktorlarımız, diğer birimlerle iş birliği yaparak ameliyatların problemsiz bir şekilde tamamlanmasına katkıda bulunurlar.

    Anestezi Çeşitleri Nelerdir? 

    Özel Denizli Cerrahi Hastanesi doktorlarının farklı ameliyat süreçlerindeki talep ve analizleri sonucunda farklı anestezi uygulamaları kullanılabilir. Ameliyatı gerçekleştirecek cerrah ise anestezi işlemini tamamlayacak olan uzman doktor arasında gerçekleşen görüşmeler, sürecin en profesyonel ve hatasız şekilde yönetilmesine olanak tanır. 

    Genel Anestezi Nedir?

    Genellikle genel cerrahi tedavileri gerektiren prosedürler için uygulanan genel anestezi, yaşamsal fonksiyonlarınızda herhangi bir değişiklik olmaksızın bilincinizin geçici olarak kaybolmasına olanak tanır. Bu bilinç kaybı, vücudunuz üzerinde gerçekleşen cerrahi işlemleri deneyimlememeniz ve hatırlamamanız için sağlanır. Bu da, aşağıdakilere olanak tanır: 

    1. Tarafınızca gerçekleşebilecek ani reflekslerin önüne geçilmesi

    2. Acı hissinin sıfıra indirilmesine

    3. Tedavi güvenliğinin maksimize edilmesi

    4. Cerrahi prosedürü sürdürecek doktor ya da doktorların rahat davranabilmesi

    Bölgesel Anestezi Nedir? 

    Bölgesel anestezi, cerrahi prosedürü uygulayacak doktorlar tarafından gerekli görüldüğü takdirde en profesyonel şekilde uygulanır. Bu tür anestezi işlemleri genel olarak basit bir diş tedavisinde de, vücudun belirli organlarının tedavisinde de kullanılabilir. Genel anesteziden farklı olarak bölgesel anestezi kişide genel bir bilinç kaybı oluşturmaz, kişi sürecin farkında olur. Yine de, cerrahi prosedürün uygulandığı bölgede bir his kaybı oluşur. Bu durum hem acı hissinin minimize edilmesine yardımcı olur hem de bu sayede kişi ani refleksler göstermez. 

    Sürecin bilincinde olan hastanın prosedürü izleyerek refleks göstermesinin önüne geçmek için hastanın ilgili alanı görmeyeceği bir ameliyat düzeni kurmak son derece önemlidir. Ağrısız ameliyat talep eden kişiler bu tür bir anestezi uygulaması ile işlem yapabilirler. 

    Spinal Anestezi Nedir? 

    Özellikle ‘’sezeryan doğumlarda anestezi yöntemi olarak kullanılan Spinal Anestezi, bilinç kaybı yaşamadan sürece tanıklık etmek isteyen kişiler tarafından tercih ediliyor. Hamila kadınların bebeğinin doğduğu ana şahitlik etmek istemeleri, bu yöntemin sıklıkla tercih edilmesine sebep oluyor. Bel bölgesinden verilen anestezi ilacı sayesinde kişi doğum süresince acıyı hissetmiyor. Söz konusu yöntem, belden aşağı kısmın tamamen uyuşmasına olanak tanır.

    Uzman doktorlarımız yaptıkları detaylı tetkiklerden sonra Genel Anestezi işleminin uygulanmaması gereken hastalar için de Spinal Anestezi uygulamayı tercih edebilirler. Genellikle kalp yetmezliği, akciğer problemi ya da solunum rahatsızlıklarına sahip olan bireylerin genel anestezi prosedürü çerçevesinde uyutulması riskli olduğundan dolayı, belden aşağı bölgeye yapılacak olan ameliyatlarda bu yöntem sıklıkla tercih edilir. 

    Alanında uzman doktorlarımız ‘’Spinal anestezi kimlere uygulanmaz?’’ sorusunun yanıtını arar ve prosedürden önce yaşam güvenliğinizi garanti altına almak adına aşağıdaki durumlarda olmadığınızdan emin olur: 

    1. Bel bölgesinde herhangi bir enfeksiyon

    2. Daha önce deneyimlenen bir bel fıtığı ameliyatı

    3. Kan pıhtılaşması problemi

    4. Çeşitli deri hastalıkları

    Spinal anestezinin uygulanması sizin için uygun ise, Anesteziyoloji ve Reanimasyon departmanımızı oluşturan uzman doktorlarımız tarafından gerekli işlemler uygulanır ve ardından zaman kaybetmeden cerrahi prosedüre başlanır. 

    Epidural Anestezi Nedir? 

    Epidural Anestezi, yine bölgesel olarak deneyimlenen acının önüne geçmek için kullanılan bir yöntemdir. Genellikle doğum sancılarını hissetmek istemeyen anne adayları için yalnızca sezeryan doğumda değil, normal doğumda da epidural anestezi uygulanabilmektedir. Epidural anestezi etkisini 15 dakika içerisinde gösterir, cerrahi prosedür ise hemen sonra başlayabilir. Anestezi uygulamasında,

    1. Doğru zamanlama,

    2. Doğru dozda anestezi uygulaması,

    3. Doğru alana anestezi uygulaması

    son derece önemlidir. Alanında deneyimli ve uzman Özel Denizli Cerrahi Hastanesi doktorları, bu konuda tüm endişelerinizi gidererek sorularınızı yanıtlar ve ardından işleme başlar. 

    Lokal Anestezi Nedir? 

    Yalnızca cerrahi prosedürün gerçekleşeceği bölgeyi etkileyecek şekilde düşük dozda anestezik uygulamanın gerçekleşmesi, lokal anestezi olarak adlandırılıyor. Genellikle bu yöntem için Anesteziyoloji ve Reanimasyon doktorları devreye girmez, cerrahi prosedürü gerçekleşen doktorun kendisi de özel bir iğne yardımı ile işlemi tamamlayabilir. 

    Bunun yanı sıra, Özel Denizli Cerrahi hastanesinde görev yapan lokal anestezi doktorları, anestezi işlemi ile ilgili tüm soru ve sorunlarınızda, anestezi sonrası yaşam fonksiyonların incelenmesi ve takibinde, süreç ile ilgili sakinleşmeye gereksinim duyduğunuzda size destek sağlamaktadır. 

    Lokal anestezide genellikle sakinleştirici ilaç iğne yoluyla damardan verilir ve birkaç dakika içerisinde söz konusu ilaç ilgili bölgede aktif olur. Bu ilacın etkisi ameliyattan sonra da birkaç saat boyunca geçmeyebilir. Hissizliğin sebep olabileceği kazaların önlenmesi için doktorunuz size ameliyat ya da tedavi sonrası süreçle ilgili birtakım tavsiyelerde bulunabilir. Bu anestezi yöntemi, genellikle estetik amaçlı gerçekleştirilen ameliyatlarda da sıklıkla kullanılır.

    Kombine Spinal Epidural anestezi

    Yüksek teknolojiye sahip olan ilaç ve yöntemlerimizle gerçekleştirdiğimiz kombine spinal epidural anestezi, hem spinal anestezinin hem de epidural anestezinin ardı ardına uygulanması anlamına gelmektedir. Genellikle doğum amaçlı cerrahi müdahalelerde sıklıkla kullanılan bu yöntem, bilincinin açık olmasını isteyen annelerin en popüler tercihlerinden biri. Elbette hangi yöntemin uygulanacağına uzman doktor tarafından, annenin de isteği dikkate alınarak, sağlığın ön planda olmasını sağlayacak şekilde karar veriliyor.

    Anestezi Süreci Nasıl İşliyor? Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Anestezi İlkeleri

    Hastalarımızın bilincinin kaybolması ya da belli bir bölgelerindeki hissiliği deneyimlemeleri ile sonuçlanan anestezi, hastanın rızası ve doktorun onayı olmadan hiçbir şekilde gerçekleşemez. Dolayısıyla Özel Denizli Cerrahi Hastanesi olarak temel tıbbi kurallar ve etik ilkeler çerçevesinde aşağıdaki adımları uyguladığımızı söylemekten gurur duyuyoruz: 

    1. Öncelikle anestezi doktoru ve ilgili cerrahi sürecinizi yönetecek olan doktorunuz sizinle doğrudan iletişime geçer. Bu iletişim, hem sizi süreç hakkında bilgilendirmek, hem tıbbi bakımdan gereklilikleri size açıklamak hem de diğer yöntem ve alternatifler hakkında bilgilendirilmenizi sağlamak için yapılır. 

    2. Daha sonra anesteziye uygun olup olmadığınızın belirlenmesi ve hangi anestezinin uygulanacağına karar verilmesi için detaylı tetkikler gerçekleştirilir. Özel Denizli Cerrahi Hastanesinde sağlığınızla ilgili hiçbir adım şansa bırakılmaz.

    3. Daha sonra anestezi işleminden önce ihtiyaç duyacağınız ilaçlar uzman doktorumuz tarafından uygulanır. 

    4. Anesteziden önce, anestezi etkisindeyken ve anestezi etkisinden sonra gerçekleşecek olan süreç hakkında doktorunuz sizi detaylı olarak bilgilendirilir ve tüm sorularınız yanıtlanır. 

    5. Hukuki haklarınızın korunmasını sağlayacak olan form size sunulur. Bu formu imzalamanız ile anestezi süreci başlar ve hemen ardından ilgili cerrahi prosedüre geçilir. 

    Anestezi doktorlarımız, bu uygulamaların dışında yoğun bakım ünitelerinde, algoloji (ağrı) polikliniklerinde de aktif olarak görev yaparlar. Anestezist, hem uyutma işleminin hem de hastayı anesteziden çıkarma yani uyandırma sürecinin yöneticiliğini yapar ve gerekli aksiyonları doğrudan alır. Her adım profesyoneller tarafından yönetilir. 


    Ara Onlıne Randevu
    Canlı Destek
    -
    Canlı Destek