Lütfen Bekleyiniz...

Dudak Dolgusu Nedir? Neden Uygulanır? Dudak Dolgusu Sonrası

Son Güncelleme Tarihi: 05.04.2023
Dudak Dolgusu Nedir? Neden Uygulanır? Dudak Dolgusu Sonrası
İçindekiler

    Dudak Dolgusu Nedir?

    Dudak dolgusu; dudak yapısını şekillendirmek veya dudaklara hacim kazandırmak amacıyla yapılan,  dudakların iç kısmı ve çevresine dermal dolgu enjekte edilmesi işlemidir. Estetik bir müdahale olan bu işlem esnasında kullanılan dolgu maddesi ise cilde hacim kazandırmasıyla bilinen hyalüronik asittir. Dokuları onarırken cildi de pürüzsüz tutan hyalüronik asit, dudak dokusu ile uyumlu bir yapıdadır. Hyalüronik asit ile uygulanan bu yöntem, dudak estetiği yöntemleri arasında en doğal dudak dolgusu uygulaması olarak kendini göstermektedir. 

    Dudak Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

    Dudak dolgusu çeşitleri, geçici ve kalıcı dudak dolgusu olarak ikiye ayrılır. Ayrıca bu çeşitler, dudaklara verilmek istenen şekle bağlı olarak farklı isimlere sahiptir. Kalıcı dudak dolgusu işleminde, dudaklara silikon işlemi uygulanır. Geçici dudak dolgusu işleminde ise farklı dolgu maddeleri kullanılabilir. Ancak en çok tercih edilen dolgu malzemesi hyalüronik asittir. 

    Farklı isimlere sahip dudak dolgusu çeşitlerini ise şu şekilde sıralayabiliriz: 

    Afrodit Tipi Dudak Dolgusu: Dudak dolgusunun bu çeşidi, adını güzellik tanrıçası Afrodit’ten alır. Afrodit tipi dudaklar, dolgun bir görünüme sahip, estetik ve çekici dudaklar olarak öne çıkmaktadır. Bu dudak dolgusu çeşidi uygulanırken, öncelikle kişinin yüz hatları ve yüz yapısı dikkate alınır. Bunu yaparken dudakların yüze oturması ve tam olarak uyumlu olması hedeflenir. 

    Hera Tipi Dudak Dolgusu: Dudak dolgusunun bu çeşidi, adını evlilik tanrıçası Hera’dan alır. Hera tipi dudak dolgusuyla daha simetrik, canlı ve dolgun bir dudak yapısı elde edilir. Dudak dolgusunun bu çeşidi, kişinin yüz hatları ve altın oran gözetilerek yapılır. 

    Venüs Tipi Dudak Dolgusu: Dudak dolgusunun bu çeşidi, adını aşk ve güzellik tanrıçası Venüs’ten alır. Venüs tipi dudak dolgusu, Afrodit ve Hera tipi dudak dolgusuna nazaran daha doğal ve sade bir görünümü hedefler. Yine yüzün altın oran hesaplamaları gözetilerek yapılan bu dudak dolgusu, ince yüz yapısına sahip bireylerin daha doğal ve estetik bir görünüme kavuşmalarını sağlar.

    Eros Tipi Dudak Dolgusu: Dudak dolgusunun bu çeşidi, adını aşk tanrısı Eros’tan alır. Eros tipi dudak dolgusu işleminde hedef, üst dudağın yukarı kısmında yer alan ve Eros yayı adı verilen hattın dışa doğru kıvrılarak daha belirgin ve dolgun bir görünüme kavuşturmaktır. 

    Dudak Dolgusu Neden Uygulanır? Dudak Dolgusu Kimlere Yapılmaz?

    Yaşlanmanın etkisiyle ciltteki kollajen, elastin doku ve hyalüronik asit miktarı azalmaya başlar. Bu eksikliği gidermek için uygulanan dudak dolgusu işlemi; hamileler, iltihabi deri sorunu olanlar ve uçuk problemi yaşayanlar için uygun değildir. Ancak bunun dışındaki herkese kolaylıkla uygulanabilir. Dudak dolgusu uygulamasının yapılma nedenlerinden bir diğeri ise yine yaşlanmanın etkisiyle ortaya çıkabilen dudak kenarı sarkması sorunlarını ortadan kaldırmaktır. Bunların haricinde, dudaklarını şekillendirmek veya dolgunlaştırmak isteyen, dudaklarında simetri problemi yaşayan herkese dudak dolgusu işlemi uygulanabilmektedir.

    Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

    Dudak dolgusu işlemine başlamadan önce, ilk olarak yüzün yapısına uygun dudak şekli belirlenir. Uygulama başlamadan en az yarım saat öncesinde işlemin acısız uygulanabilmesi adına dudak bölgesine anestezik bir krem sürülür. Dolgu maddesini enjekte etme işlemi ise oldukça ince uçlu bir iğne yardımıyla yapılır. Kısa sürede biten bu uygulama, acısız ve kolay bir şekilde gerçekleşir.

    Dudak dolgusu işlemi, her bireyde dudağın aynı bölümüne uygulanan bir işlem değildir. Dudağın alt veya üst kısmındaki kırmızı bölgeye yahut kontur adına verilen alana uygulanan bir işlemdir. Farklı teknikler kullanılarak uygulanan bu işlemin ardından, kısa sürede dudakların hacmi artar ve dudaklarda belirginleşme elde edilir.


    Dudak Dolgusu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

    Dudak dolgusu işlemi ne kadar sürer?

    Çok ince bir iğne yardımıyla acısız bir şekilde gerçekleşen dudak dolgusu işlemi, ortalama 30 dakika sürmektedir. 

    Dudak dolgusu kalıcı mıdır?

    Dudak dolgusu yaptırmayı düşünen hemen hemen herkesin aklında ‘’Dudak dolgusu geçici midir? Dudak dolgusunu yaptırdıktan sonra kalıcı görünüm elde edebilir miyiz?’’ gibi soru işaretleri oluşmaktadır. Dudak yapısının dolgun, düzgün ve etkileyici bir görünüme kavuşması için uygulanan dudak estetiği, farklı yöntemler ve çeşitli biçimlerde gerçekleşebilir. Doğal hyalüronik asit ile uygulanan dudak dolgusu, oldukça güvenilir ve sağlıklı bir uygulamadır. Ancak dudak dolgusu kalıcı değildir. 

    Dudak dolgusu sonrası nasıl bir süreç yaşanır? 

    Dudak dolgusu uygulaması sonrası uygulamanın etkilerini görmeye hemen görmeye başlayabilirsiniz. Dudak dolgusu sonrasında dudak bölgesinde kısmi morluklar ve şişlikler görülebilir. Bu durum, son derece doğaldır. Bu şişlikler, genellikle en fazla birkaç gün içerisinde kaybolmaktadır. Ancak bazen bir hafta kadar sürdüğü görülse de, iki hafta içerisinde şişlik ve ödemler tamamen kaybolmuş olur. Dudak dolgusu işlemi tamamlandıktan sonraki 1-2 haftada gerekli kontroller yapılır. Bu kontroller gerçekleşirken, ihtiyaç duyulduğu takdirde rötuş işlemi de uygulanabilir. 


    Hızlı Randevu Al
    Bizimle İletişime Geçin

    İlgili İçerikler
    Ara Onlıne Randevu
    Canlı Destek
    -
    Canlı Destek